Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med olika frötopping

Kuvertbröd med olika frötopping

Bröden är godast nygräddade. De går fort att göra, för de behöver bara jäsa en gång.

Mängd: ca 30 bröd

4/5
(46 röster)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 tsk salt
  • 10-12 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • förslag till topping
  • vallmofrö blandat med sesamfrön
  • hackade valnötter
  • dillfrön
  • pumpafrön

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll över mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av degspadet. Häll på resterande degspad. Blanda i mjöl och salt och knåda till en deg. Baka ut till 30 bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°. Låt bröden jäsa i ca 30 min. Pensla dem med uppvispat ägg. Strö över olika frön eller nötter. Grädda bröden i 7-10 min tills de fått fin färg. Låt bröden svalna på galler.