Till Norrmejerier startsida
Kyckling Cacciatora pollo alla cacciatora

Kyckling Cacciatora pollo alla cacciatora

Ett superenkelt recept

Mängd: 4

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 2 kg kycklingben
  • 8 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 skivade och 1 krossad
  • ½ flaska Chianti t.ex. Piccini Chianti nr 22467
  • vetemjöl
  • olivolja
  • 6 sardellfiléer
  • 3 dl svarta och/eller gröna oliver urkärnade
  • 2 burkar tomater hela eller krossade
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Salta och peppra kycklingbenen och lägga de i ett skål. Lägga i lagerbladen och rosmarin kvistarna och en krossad vitlöksklyfta och häll i vinet. Marinera i kylskåpet i minst en timme men helst övernatt.

Varm ugnen till 170C. Dranera kyclingen men behåll marinaden, torka kycklingen men hushållspapper. Mjöla kycklingen och skaka. Stek kycklingen på hög värme i lite olivolja tills den fått färg obs. den behöver inte alls vara genomstekt - den ska in i ugnen sedan! och sedan lägg den åt sidan.Dra ner värmen till låg och i samma orengjorda stekpanna stek de skivade vitlöksklyftarna tills de ha fått lite lite färg obs. bränn inte vitlöken - det blir inte gott om du gör det!

Stoppa i sardellerna, oliverna och tomaterna och värma lite. Skrapa försiktigt med en tråslev på stekpannans botten för att få loss all smak. Häll allt i en ugnsfast gryta med lock, blanda i marinaden med vitlöken, rosmarin, lagerbladen och allt. lägg i kycklingbenen och steka i ugnen i 1½ timmar.

Ta bort fettet på ytan, rör om lite, salta och peppra om det behövs. Ta bort lagerbladen och rosmarin och servera med en sallad och ett gott bröd eller lite Cannellini bönor värmde med lite olivolja och vitlök, salt och peppar.Drick gärna Chianti till men bara om det är fredag eller lördag kväll!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.