Till Norrmejerier startsida
Kyckling Marengo

Kyckling Marengo

Receptet kommer från: Anna Tyringe

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 små färska kycklingar
  • 2 msk Norrmejerier Smör eller margarin
  • salt, peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk idealmjöl
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 10 schalottenlökar
  • 250 g färska champinjoner

Gör så här

Dela varje kyckling i 4 bitar. Bryn kycklingdelarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Skålla och flå tomaterna i hett vatten. Lägg dem i grytan. Tillsätt tomatpuré och pressa i vitlöksklyftan. Rör om. Strö mjöl över och rör ut dettta. Häll över buljong och vitt vin. Skala lökarna och dela champinjonerna. Lägg i grytan. Låt rätten småputtra under lock 1 timme, smaka av väl. Servera med ris eller potatis.