Till Norrmejerier startsida
Kyckling på het bädd

Kyckling på het bädd

En somrig rätt, på ett enkelt sätt.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(11 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer, 150 gr fetaost, soltorkade tomater och färsk rosmarin.
  • Sås Krossade tomater, morötter, lök, chilipeppar, vitlök, bananer.
  • Tillbehör Klyftpotatis, palsternacka, lök och citronskal. Samt minifraiche som bryter av den starka såsen.

Gör så här

Tänd grillen.

Såsen Riv morötterna. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ihop dem till en sås. Krydda med salt, peppar. Chilipepparn kan uteslutas om man ej vill ha så stark sås.

Skär potatisen i klyftor samt även palsternackan och löken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja och avsluta med att riva citronskalet över. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter tills potatisen blir mjuk.

Skär filéerna i sidan och lägg i fetaosten, soltorkade tomater och rosmarinkvist i varje filé. Knyt snöre om filén och koka på svag värme i några minuter så att filéerna blir nästan klara. Lägg därefter på filéerna på grillen och grilla klart dem så de får en fin färg.

Servera allt ute en ljummen sommarkväll i trevligt sällskap. Eller varför ej en höstkväll för att minnas sommarens ljumma kvällar tillsammans med en god Cabernet Sauvignon.