Till Norrmejerier startsida
Lammköttbullar i tandoorisås och banankräm

Lammköttbullar i tandoorisås och banankräm

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • lammfärs 3,8 kg (15 kg)
  • vitlöksklyftor, rivna 50 g (200 g)
  • citronsaft 1 dl (4 dl)
  • salt 2 msk (1 dl)
  • svartpeppar 1 msk (0,5 dl)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)

Sås:

  • tomater, passerade 1,2 kg (4,8 kg)
  • köttbuljong 1,2 l (4,8 kg)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (,8 l)
  • tomatpuré 1 dl (4 dl)
  • tandoorikrydda 0,5 dl (2 dl)
  • maizenamjöl 2 msk (1 dl)

Banankräm:

  • bananer, mixade 750 g (3 kg)
  • rödlök, finhackad 250 g (1 kg)
  • crème fraiche 1,2 l (4,8 l)
  • mynta, torkad 1 msk (0,5 dl)
  • jasminris 1,5 kg (6 kg)
  • Broccoli 2 kg (8 kg)

Gör så här

Koka ihop tomat och buljong till hälften. Rör ner grädde, tomatpuré och tandoorikrydda. Red med maizenamjöl utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg köttbullarna i såsen.Servera med jasminris och broccoli.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.