Till Norrmejerier startsida
Lammköttbullar i tandoorisås och banankräm

Lammköttbullar i tandoorisås och banankräm

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • lammfärs 3,8 kg (15 kg)
  • vitlöksklyftor, rivna 50 g (200 g)
  • citronsaft 1 dl (4 dl)
  • salt 2 msk (1 dl)
  • svartpeppar 1 msk (0,5 dl)
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)

Sås:

  • tomater, passerade 1,2 kg (4,8 kg)
  • köttbuljong 1,2 l (4,8 kg)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (,8 l)
  • tomatpuré 1 dl (4 dl)
  • tandoorikrydda 0,5 dl (2 dl)
  • maizenamjöl 2 msk (1 dl)

Banankräm:

  • bananer, mixade 750 g (3 kg)
  • rödlök, finhackad 250 g (1 kg)
  • crème fraiche 1,2 l (4,8 l)
  • mynta, torkad 1 msk (0,5 dl)
  • jasminris 1,5 kg (6 kg)
  • Broccoli 2 kg (8 kg)

Gör så här

Koka ihop tomat och buljong till hälften. Rör ner grädde, tomatpuré och tandoorikrydda. Red med maizenamjöl utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg köttbullarna i såsen.Servera med jasminris och broccoli.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer