Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1,5 kg lammstek
  • 2 liter kalv- eller grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 1 liten kålrot
  • 1 palsternacka

sås: 1/2 dl vatten

  • 1/2 msk ättikssprit (12%)
  • 2 tsk strösocker
  • 5 hackade dillstjälkar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 11/2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong från koket
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

Koka lammsteken på svag värme i minst 1 timme, gärna längre, det blir den bara godare av. Skär rotfrukterna i stora bitar och låt koka med de sista 15 minuterna. Sila av buljongen och spara den. Koka ihop vatten, ättika, socker och dillstjälkar ett par minuter till en sötsur lag. Smält smöret. Rör ner mjöl och tillsätt buljong under vispning. Häll på grädde och låt koka i 5 minuter. Tillsätt den sötsura lagen och smaka av med salt och peppar. Rör ned dillen. Red eventuellt av med lite maizena. Servera lammsteken i skivor ovanpå de buljongkokta rotsakerna. Häll såsen ovanpå. Kokt potatis passar fint att servera till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.