Till Norrmejerier startsida
Lammytterfilè med varm matvetesallad,myntakräm samt förvällda sockerärtor

Lammytterfilè med varm matvetesallad,myntakräm samt förvällda sockerärtor

Gott med lamm

Mängd: 4

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • Lammytterfilè ca 700gr
  • Matvete
  • Russin
  • Röd chili
  • Stjälkselleri
  • mynta
  • färska sockerärtor
  • 2,5dl creme fraichè
  • Spiskummin
  • cayennepeppar
  • kanel
  • Smör
  • buljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

koka upp matveten som det står på förpackningen tillsammans med ganska stark buljongkalv

hacka sellerin,den röda chilin med ett antal kärnor,
blanda med 1,5 näve russin.


Blanda ner den varma matveten så smakerna tar av varann.
Krydda salladen med en liten,liten nypa kanel
cayenne peppar och spiskummin efter smak.

Håll varm.

salta och peppra lammet stek först på ganska hög värme för att stänga in köttsaften,sedan på låg värme i ca 15min.Vänd i pannan några ggr och ös på med smör under stekningen för att undvika att den blir så torr
I ugn på 125grader ca 20min om du väljer att göra i ugn,förstek dock först nån minut.

Vispa cremefraichen ganska tunn med hackad mynta ,salta och peppra efter smak.

salta och peppra

Förväll sockerärtorna med flingsalt och smör i 2 min.

Servera tillsammans med lammet och den nu ljumma salladen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.