Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 100 g kavring
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 500 g Kesella kvarg
  • 2 dl Lätt crème fraiche 4 peppar & vitlök
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom

Gör så här

Gör så här
Mixa brödet. Smält smör och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, Kesella kvarg och crème fraiche. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim. Bred över rommen och strö över gräslök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.