Till Norrmejerier startsida
Laxbiffar från Ann-Britt

Laxbiffar från Ann-Britt

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 500 g laxfilé från frysdisken
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 ägg
  • ½ dl veteströ
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk torkad dill

Gör så här

Mal eller riv den halvfrusna fisken, blanda i ägget, ströbröd, mellangrädde, dill, salt och peppar. OBS! Låt smeten vila i minst 30 minuter i kylen. Forma sen till biffar och stek dem härligt gyllenbruna i stekpannan. Gör hemlagat potatismos och servera krispiga grönsaker till.
Väldigt gott att äta som eventuella rester i ett mjukt och fiberrikt tunnbröd. Lägg först på det uppvärmda moset och sen den uppvärmda laxbiffen. Toppa gärna allt med några strimlor av avokado och rulla sen ihop allt och njuut.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.