Till Norrmejerier startsida
Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Mängd: Satsen räcker till en liten ugnsform, cirka 50 bitar

3,5/5
(10 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fetaost
  • en näve färsk spenat eller ruccola
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 kg kokt färskpotatis
  • 200 g rökt lax
  • 10 ägg
  • 2 dl frysta små ärtor
  • ett knippe finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Mosa fetaost och blanda med crème fraiche och spenat. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°. Skär den kokta, fortfarande ljumma potatisen i mindre bitar. Strimla laxen. Vispa ihop äggen och rör ned ärtor, potatis, dill och lax. Smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och baka frittatan i 20 minuter eller tills äggsmeten stannar. Skär i bitar. Toppa med en klick dippsås, ett par korn flingsalt och lite grovmald svartpeppar.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer