Till Norrmejerier startsida
Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Mängd: Satsen räcker till en liten ugnsform, cirka 50 bitar

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fetaost
  • en näve färsk spenat eller ruccola
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 kg kokt färskpotatis
  • 200 g rökt lax
  • 10 ägg
  • 2 dl frysta små ärtor
  • ett knippe finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Mosa fetaost och blanda med crème fraiche och spenat. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°. Skär den kokta, fortfarande ljumma potatisen i mindre bitar. Strimla laxen. Vispa ihop äggen och rör ned ärtor, potatis, dill och lax. Smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och baka frittatan i 20 minuter eller tills äggsmeten stannar. Skär i bitar. Toppa med en klick dippsås, ett par korn flingsalt och lite grovmald svartpeppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.