Till Norrmejerier startsida
Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Mängd: Satsen räcker till en liten ugnsform, cirka 50 bitar

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fetaost
  • en näve färsk spenat eller ruccola
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 kg kokt färskpotatis
  • 200 g rökt lax
  • 10 ägg
  • 2 dl frysta små ärtor
  • ett knippe finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Mosa fetaost och blanda med crème fraiche och spenat. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°. Skär den kokta, fortfarande ljumma potatisen i mindre bitar. Strimla laxen. Vispa ihop äggen och rör ned ärtor, potatis, dill och lax. Smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och baka frittatan i 20 minuter eller tills äggsmeten stannar. Skär i bitar. Toppa med en klick dippsås, ett par korn flingsalt och lite grovmald svartpeppar.