Fräsch fettsnål laxpaj
Mängd: 4 p/6-8 som förrätt
Pajbotten:
Fyllning:
Garnering:
Beredning:
Pajbotten: mosa keso och matfett . Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant. Mjöla händerna så går det lätt. Platta ut degen så att den täcker botten och 3-4 cm upp på kanten. Nagga med en gaffel. Grädda pajskalet i 200i ugnens mittersta del ca 10-15 min. tills pajskalet verkar torrt och sprött. Låt svalna.
Fyllning: Mosa keso och tillsätt gräddfil och kryddgrönt. Skala och skär avokadon i klyftor. Pressa citronsaft över avokadobitarna så att de inte mörknar. Skär laxen i skivor.
Placera pajskalet på ett uppläggningsfat. Häll fyllningen i pajskalet. Vrid laxskivorna
och lägg ut som solstrålar. Lägg avokadoklyftorna mellan laxskivorna. Garnera med svart kaviar i mitten. Citronskivor är trevligt att garnera med, liksom dillvippor.
Servera med sallad och vitt vin eller öl.
Pajen kan serveras både som förrätt och huvudrätt. Pajskalet kan göras i förväg
och kylas eller frysas. Fyllningen gör du på 15 minuter snabbt och lätt!