Till Norrmejerier startsida
Laxtartar med koriander och rom på knäckebröd

Laxtartar med koriander och rom på knäckebröd

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 bit rimmad eller gravad lax ca 200 g
  • 2 tsk korianderfrö
  • ½ gurka
  • 4 salladslökar
  • finrivet skal och saft av ½ lime
  • 4 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 4 msk forell- eller laxrom
  • 8 bitar tunt knäckebröd
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Skär laxen i små tärningar. Stöt
korianderfrö grovt i en mortel. Skala och skär gurkan i små tärningar. Skär löken i tunna ringar. Blanda lax, gurka, lök med finrivet skal och saft av lime samt crème fraiche och korianderfrö. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick laxtartar på knäckebröd, toppa med rom och dekorera med färsk koriander och limeklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.