Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

tortillasnacks:

  • tortillabröd
  • neutral olja att fritera i
  • flingsalt

soppa:

  • 1 kg kycklingfilé
  • ½ påse fajitakrydda
  • 1 tsk curry
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 100 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 1 liten burk minimajs
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 50 g skogschampinjoner
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 msk soja
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 krm cayennepeppar
  • ½ -2 tsk chiliflingor (efter smak)
  • salt och peppar
  • 100 g spaghetti
  • smör till stekning

Gör så här

Börja med tortillasnacksen. Klipp bröden i smala remsor. Fritera dessa i oljan tills de får fin färg och blir lite knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö gärna över lite flingsalt.
Tärna kycklingen och bryn i omgångar, lägg över i en större gryta och krydda med fajitakrydda och curry. Finhacka gul lök och vitlök och dela övriga grönsaker i mindre bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna och tillsätt grönsakerna och stek en kort stund så de får lite fin färg och blir lite mjuka, lägg över i grytan. Tillsätt crème fraiche, soja, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, cayennepeppar och chiliflingor. Rör om så att allt blandas och låt allt få ett uppkok. Blanda i spaghettin i små bitar och låt soppan puttra tills spaghettin är färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med tortillasnacksen.

Tips:

Tips! För att få en lite mer lyxig soppa – sila bort och spara spadet när soppan är färdig.Fördela grönsakerna i djupa tallrikar. Mixa soppan till ett skum och slå över grönsakerna vid serveringen.