Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 paket fryst torsk (400 g)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk curry
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 purjolök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • ev räkor (½ kg skalade) musslor (i burk), kräftstjärtar

Gör så här

Skär purjolöken i skivor, låt småputtra i smör tills den är mjuk. Lägg i fisken skuren i tärningar. Tillsätt curry, salt och svartpeppar. Häll i en burk krossade tomater. Låt koka på svag värme tills torsken är färdig. Sätt i buljongtärningen, grädde och den andra burken med krossade tomater. Koka ytterligare 10 min. Späd med lite vatten och vitt vin. Lägg i räkor, musslor och kräftstjärtar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.