Till Norrmejerier startsida
Lyxig kladdkaka

Lyxig kladdkaka

Kladdkaka med små öar av vit choklad

Mängd: 8 portioner

4/5
(42 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 100 g vit choklad
  • 8 msk kakao
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • Serveras med hallon och vispad grädde

Gör så här

smält smöret, låt avsvalna. Tillsätt därefter övriga ingredienser, utom chokladen. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diam. Häll i smeten, bryt chokladen i cm bitar, och tryck ner i smeten. Gräddas 24 min i 160 grader. Kakan blir rinnig och behöver därför stå minst en halv dag för att stelna till en härligt kladdig konsistens.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.