Till Norrmejerier startsida
Makaronipudding med rökt lax och ärtor

Makaronipudding med rökt lax och ärtor

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1/2 paket makaroner, ca 250 g
  • 300 g varmrökt lax i bitar
  • 2 dl ärtor
  • 3 ägg
  • 1 dl Mellangrädde
  • 2 dl Mjölk
  • 2 dl riven ost, t ex. Norrmejerier Herrgård®
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen vitpeppar

Gör så här

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda makaroner, rökt lax och ärtor i en smord ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Häll äggblandningen över makaronerna. Toppa med riven ost och gratinera i ugn i ca 20 minuter. Servera gärna med en sallad av fint tärnad gurka, sallad och dill.