Denna kladdkaka som från början var ett försök att tillfredsställa släktens vita chokladälskare har snabbt blivit den klassiker som används vid samtliga högtider. Väldigt lättgjord och försvinnande god.
Mängd: 8 portioner
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Vispa så länge att ägg och socker blir nästan vitt och gärna lite till.
Smält smöret i en kastrull och rör ner blockchokladen. Låt den smälta och ta av kastrullen från värmen.
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en plastpåse och skaka. Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat. (Rör precis så länge att det blandas och inte längre.)
Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten.
Häll smeten i formen och grädda i 7-10 minuter. Ta ut kakan trots att den inte känns klar och låt svalna. Frys den och ta fram den precis innan servering.
Servera kakan med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar. Hos oss går den även åt utan några tillbehör alls.
Vill man ha lite tobleronekänsla så kan kakan strös med krokantströssel precis innan den ställs in i ugnen.