Till Norrmejerier startsida
Malins vita kladdkaka

Malins vita kladdkaka

Denna kladdkaka som från början var ett försök att tillfredsställa släktens vita chokladälskare har snabbt blivit den klassiker som används vid samtliga högtider. Väldigt lättgjord och försvinnande god.

Mängd: 8 portioner

4/5
(153 röster)

Ingredienser

  • 150 gram vit blockchoklad
  • 150 gram Norrmejerier smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ½ tesked bakpulver
  • 1 ½ tesked vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Vispa så länge att ägg och socker blir nästan vitt och gärna lite till.
Smält smöret i en kastrull och rör ner blockchokladen. Låt den smälta och ta av kastrullen från värmen.
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en plastpåse och skaka. Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat. (Rör precis så länge att det blandas och inte längre.)

Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten.

Häll smeten i formen och grädda i 7-10 minuter. Ta ut kakan trots att den inte känns klar och låt svalna. Frys den och ta fram den precis innan servering.

Servera kakan med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar. Hos oss går den även åt utan några tillbehör alls.
Vill man ha lite tobleronekänsla så kan kakan strös med krokantströssel precis innan den ställs in i ugnen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.