Till Norrmejerier startsida
Mandelmassebollar med fikon och amaretto

Mandelmassebollar med fikon och amaretto

Mängd: ca 35 stycken

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl amaretto
  • 2 dl ströbröd
  • 300 g mörk choklad (70%)

Gör så här

Skär bort skaften på fikonen och dela dem på mitten. Mixa fikon, smör, mandelmassa, amaretto och ströbröd i en matberedare. Rulla av kulor av smeten. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Doppa bollarna i chokladen och låt dem torka på ett bakpapper.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.