Till Norrmejerier startsida
Mandelpotatissoppa med rostad chorizo

Mandelpotatissoppa med rostad chorizo

Mängd: 4 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 1/2 kg mandelpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1-2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och vitpeppar
  • 2 chorizokorvar
  • kryddgrönt

Gör så här

Tärna potatis, hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka soppan på svag värme i 20 minuter. Mixa med stavmixer och späd med grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva korven och stek den knaprig. Toppa soppan med korv och kryddgrönt. Servera gärna med mörkt bröd. Prova gärna Långpannebröd både gott och eneklt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.