Till Norrmejerier startsida
Mannagrynskaka

Mannagrynskaka

Receptet kommer från Suzan Hindi i Gävle

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 2 dl mannagryn
  • 12 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • Garnering 3 dl grädde hackad mandel eller pistagenötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under ständig omrörning. Koka några minuter. Häll smeten i en långpanna och låt kallna i rumstemperatur. Vispa grädde och hacka mandel. Bred grädden över smeten och garnera med mandel. Låt stå och dra i kylskåp ett tag innan man äter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.