Till Norrmejerier startsida
Marias ugnsbakade laxbitar

Marias ugnsbakade laxbitar

gott och lättlagat

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfria laxfiléer 150 g per bit
  • 10-15 körsbärtomater
  • 3 dl Norrmejeriets grädde
  • Smör
  • Dill
  • 1 förpackn.grönmögelost
  • 1 tärning fiskbuljong
  • Salt peppar fiskkrydda

Gör så här

ugn 225 grader
Skär ett snitt ej igenom fiskköttet tvärs över fiskköttet
Fyll snittet med ädelost vitmöglet får ej vara med
Lägg fisken i en ugnsfast form, dela tomaterna och lägg mellan fiskbitarna.
Pensla skirat smör på fisken,lägg dillkvistarna över tomaterna
Salta och peppra efter behag.
Stek i mitten av ugnen ca 30 min beroende på hur tjock fisken är.
Smält restrerande mängd av ädelosten i grädden tillsätt fiskbuljongen. Häll såsen över fisken när det är 15 min kvar av stektiden
Serveras till pressad potatis eller smördegsrulle med potatis i.
SMAKLIG MÅLTID.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.