Till Norrmejerier startsida
Marinerade kycklingfileér

Marinerade kycklingfileér

En god bufférätt. Servera gärna med ugnstekt färskpotatis som man hällt lite olivolja, basilikablad och flingsalt över.

Mängd: 6 portioner

4/5
(25 röster)

Annons

Ingredienser

  • 6 kycklingfileér
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl honung
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe gräslök
  • 1 stor krossad vitlöksklyfta
  • salladskrydda
  • salt, peppar

Gör så här

Stek kycklingfileèrna och skär dem i skivor.
Blanda rapsolja, balsamvinäger och smält honung. Hacka basilika och gräslök. Blanda i marinaden och tillsätt den krossade vitlöken, salladskrydda, salt och peppar.
Häll mariaden över de ljumma kycklingskivorna. Rätten kan tillagas 1-2 dagar i förväg. Serveras rumstempererad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.