Till Norrmejerier startsida
Marinerade kycklingfileér

Marinerade kycklingfileér

En god bufférätt. Servera gärna med ugnstekt färskpotatis som man hällt lite olivolja, basilikablad och flingsalt över.

Mängd: 6 portioner

4/5
(25 röster)

Annons

Ingredienser

  • 6 kycklingfileér
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl honung
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe gräslök
  • 1 stor krossad vitlöksklyfta
  • salladskrydda
  • salt, peppar

Gör så här

Stek kycklingfileèrna och skär dem i skivor.
Blanda rapsolja, balsamvinäger och smält honung. Hacka basilika och gräslök. Blanda i marinaden och tillsätt den krossade vitlöken, salladskrydda, salt och peppar.
Häll mariaden över de ljumma kycklingskivorna. Rätten kan tillagas 1-2 dagar i förväg. Serveras rumstempererad.