Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl osaltade cashewnötter eller sötmandel, hackad
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad

Vaniljkräm:

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker 2 msk maizena- eller potatismjöl
  • ca 1 msk vaniljsocker

Till garnering:

  • ca 1 liter jordgubbar

Gör så här

Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägg-gulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15 - 20 min. Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen. Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager. Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar. Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker. Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet. Lägg i de skivade jordgubbarna.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott