Mängd: 12-14 bitar
Vaniljkräm:
Till garnering:
Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägg-gulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15 - 20 min. Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen. Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager.
Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar. Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet. Lägg i de skivade jordgubbarna.