Till Norrmejerier startsida
Min egen kebabgryta

Min egen kebabgryta

Fräs lök, tärnad paprika och vitlök i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Häll på grädden. Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen. Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter. Blanda ner köttet i tomat- och buljongblandningen. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i smör i en stekpanna. Rör i svampen i tomat- och buljongblandningen. Låt puttra ca 10 minuter. Servera med t ex kokt ris, sallad och ärter. ( Kebabsplit finns att köpa färdigskuret i de flesta livsmedelsbutiker.)

Mängd: 4 port

3,5/5
(55 röster)

Ingredienser

  • 400 g kebabsplit
  • 2 gula lökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl laga lätt
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk kebabkrydda ( gör din egen se nedan)
  • 1 burk- eller ca 200 g färsk svamp t ex champinjoner (annan svamp går också bra)
  • 1 röd- och 1 grön paprika
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk matolja

Gör så här

Kebabkrydda= peppar, paprika, kummin, oregano, kajennpeppar, vitlök, gurkmeja, koriander. Blanda alla kryddor, klart.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.