Till Norrmejerier startsida
Mjölkchoklad

Mjölkchoklad

Visste du att kakaobönan kom till Europa i början av 1500-talet? Först år 1828 lyckades man separera kakaosmöret och omvandla det till pulver. Femtio år senare, 1878, fick schweizaren Daniel Peter en snilleblixt och rörde ut kakaopulvret i mjölk. Det blev startskottet för den första masstillverkade chokladkakan.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 1 l Norrmejerier Mjölk
  • 3-4 msk socker
  • 4 msk kakaopulver

Gör så här

Vispa eller rör samman kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull. Blanda sedan i resten av mjölken och värm chokladen tills drycken blir het. Håll hela tiden ett öga på kastrullen! Risken är annars stor att drycken kokar över.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.