Till Norrmejerier startsida
Mörkt lingonbröd

Mörkt lingonbröd

Mängd: 1 stort bröd

3,5/5
(40 röster)

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 liter siktat fullkornsdinkel
  • 2 dl rostade blandade frön t ex pumpa, solros

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop crème fraiche, lingonsylt, sirap, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt mjölet och vänd ihop smeten varsamt.
Klä en brödform med smort bakplåtspapper, och strö lite frön i botten och runt kanterna. Fyll i smeten och strö över resterande frön. Grädda i ca 60 min. Sänk ugnsvärmen till 175° efter halva tiden. Prova med en sticka att brödet är färdigbakat.
Låt brödet vila i formen ett par timmar innan det stjälps upp.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer