Till Norrmejerier startsida
Mörkt lingonbröd

Mörkt lingonbröd

Mängd: 1 stort bröd

3,5/5
(72 röster)

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 liter siktat fullkornsdinkel
  • 2 dl rostade blandade frön t ex pumpa, solros

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop crème fraiche, lingonsylt, sirap, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt mjölet och vänd ihop smeten varsamt.
Klä en brödform med smort bakplåtspapper, och strö lite frön i botten och runt kanterna. Fyll i smeten och strö över resterande frön. Grädda i ca 60 min. Sänk ugnsvärmen till 175° efter halva tiden. Prova med en sticka att brödet är färdigbakat.
Låt brödet vila i formen ett par timmar innan det stjälps upp.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.