Till Norrmejerier startsida
Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Mängd: ca 50 bitar

3/5
(29 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 4 dl fint råströsocker
  • 6 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 400 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 8 msk florsocker
  • finrivet skal av ½ ekologisk citron
  • och 1 msk saft

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med filen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Blanda i morötterna. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna. Blanda färskost, smör, florsocker, finrivet skal och saft av citron. Bred ut över kakan. Förvara gärna svalt om den inte ska serveras direkt.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer