Till Norrmejerier startsida
Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Mängd: ca 50 bitar

3/5
(34 röster)

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 4 dl fint råströsocker
  • 6 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 400 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 8 msk florsocker
  • finrivet skal av ½ ekologisk citron
  • och 1 msk saft

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med filen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Blanda i morötterna. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna. Blanda färskost, smör, florsocker, finrivet skal och saft av citron. Bred ut över kakan. Förvara gärna svalt om den inte ska serveras direkt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer