Till Norrmejerier startsida
Musselpasta med saffran

Musselpasta med saffran

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 500 g fullkornspasta
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1/2 kuvert saffran
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Skölj och borsta musslorna väl. Ta bort alla trasiga och alla öppna musslor som inte stänger sig när du knackar dem lätt i bordet. Fräs lök, vitlök i smör i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka, under lock, tills musselskalen har öppnats. Sila av spadet och tillsätt saffran och pastagrädde. Låt koka ihop något och smaka av med salt och peppar.Koka pastan.Vänd ner musslorna och såsen i den varma pastan. Dekorera gärna med dillvippor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.