Till Norrmejerier startsida
Norris Chokladbollar

Norris Chokladbollar

Jag gillar att dricka mjölk till mina chokladbollar. När vi bakar chokladbollar brukar alla på gården vilja vara med och smaka. Alla får hjälpa till att rulla bollarna i strössel, kokosflingor eller pärlsocker.

Mängd: 30 st

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1, 5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk Mjölk
  • 5 dl, ca 180 g havregryn
  • ev 2 msk starkt kaffe

till dekoration:

  • kokos, strössel eller pärlsocker

Gör så här

Rör smör, socker och vaniljsocker tills det är poröst och luftigt. Rör ner kakao, mjölk och kaffe. Tillsätt havregryn och blanda väl. Forma smeten till runda bollar och rulla dem i kokos, strössel eller pärlsocker. Ställ kallt en stund innan servering och förvara chokladbollarna i kylskåp om det blir några över.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.