Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ liter Norrisfil
  • 1 dl brödsirap
  • Norrmejerier Smör
  • Ströbröd till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en liten form. Blanda
rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner Norrisfil och
sirap – smeten skall vara kladdig. Häll upp i formen. Grädda i
nedre delan av ugnen i ca 45 minuter. Pensla brödet med vatten
när det svalnat något.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.