Till Norrmejerier startsida
Norrländsk fisksoppa

Norrländsk fisksoppa

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 msk riven rotselleri
  • 200 g champinjoner
  • 75 g fänkål (utan stock)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk Norrmejerier Smör
  • 13 dl fiskbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 200 g varmrökt sik
  • 1 1/2 grädde
  • salt
  • peppar
  • citronsaft
  • gräslök

Gör så här

Grovriv potatis och rotselleri. Skiva svamp och strimla fänkål. Finhacka lök, fräs i smör. Häll i buljongen, grönsakerna och timjan. Låt koka i 10 min. Rensa siken, dela i mindre bitar. Tillsätt grädde och sik, låt koka upp. Smaksätt salt, peppar och citronsaft. Garner med gräslök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.