Till Norrmejerier startsida
Norrländsk fisksoppa

Norrländsk fisksoppa

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 msk riven rotselleri
  • 200 g champinjoner
  • 75 g fänkål (utan stock)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk Norrmejerier Smör
  • 13 dl fiskbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 200 g varmrökt sik
  • 1 1/2 grädde
  • salt
  • peppar
  • citronsaft
  • gräslök

Gör så här

Grovriv potatis och rotselleri. Skiva svamp och strimla fänkål. Finhacka lök, fräs i smör. Häll i buljongen, grönsakerna och timjan. Låt koka i 10 min. Rensa siken, dela i mindre bitar. Tillsätt grädde och sik, låt koka upp. Smaksätt salt, peppar och citronsaft. Garner med gräslök.