Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 skivor rustikt bröd
  • 1 dl färska kantareller & trattkantareller
  • 2 skivor rökt skinka (gärna vindelrökt)
  • 0,5 dl riven västerbottenost
  • Färsk timjan
  • Peppar
  • Norrgott
  • Smör till stekning

Gör så här

Rensa och hacka svampen och fräs på i en stekpanna på medelhög värme tills vätskan avdunstat, ca 5 min. Tillsätt lite smör och fräs på en stund. Strimla skinkan och fräs på tillsammans med svampen. Tillsätt sist färsk timjan samt peppar och dra stekpannan åt sidan. Smöra brödskivorna med Norrgott och lägg på svampfyllningen på den ena. Strö över den rivna osten och lägg på den andra brödskivan. Hetta upp en stekpanna med smör och stek mackan gyllengul på bägge sidor.

Tips:

Kika in Minnas blogg

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.