Till Norrmejerier startsida
Norrloumi & morotsbiffar

Norrloumi & morotsbiffar

Riktigt goda biffar som snabbt blir en favorit på matbordet.

Mängd: 4 portioner

5/5
(3 röster)

Ingredienser

Biffar:

  • 1 st Norrloumi (180gram)
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 krm chiliflakes
  • Salt & peppar
  • Olja (t.ex olivolja)

Tsatsikisås med mynta:

  • 1/2 Gurka
  • 2dl Gräddfil
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl hackad mynta
  • Salt & peppar
  • Servera tillsammans med klyftpotatis.

Gör så här

Biffar: Riv Norrloumi och morötter grovt med rivjärn. Blanda sedan ner ägg, chiliflakes och ströbröd, rör om. Smaksätt med salt och peppar. Stek sedan biffarna i olja på medlevärmei ca 2-3 minuter per sida sedan är de klara att servera. Sås: Riv gurka grovt, krama ur överflödig vätska. Blanda med gräddfil, hackad mynta och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Supergoda biffar som enkelt kan varieras med olika såser och tillbehör.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.