Till Norrmejerier startsida
Ost- och chokladpraliner

Ost- och chokladpraliner

Mängd: 20 Praliner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 72 %
  • 100 g Herrgård®
  • 2 msk flagad, rostad mandel
  • lite fint strimlat apelsinskal
  • flingsalt
  • citrontimjan till dekoration

Gör så här

1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

2. Skär osten i små tärningar och stick ner en tandpetare. Doppa osten i choklad och ställ på smörpapper.
Strössla på mandel, apelsinskal och pyttelite flingsalt. Ställ att stelna i kyl.

Variant: Toppa en bit ost med en bit valnöt, en droppe crèma de balsamico och timjan. Du kan
också toppa en bit ost med en god fikonmarmelad och pistaschmandel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.