Till Norrmejerier startsida
Panerad spätta med dillfrö

Panerad spätta med dillfrö

Spätta är god och enkel sommarmat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 spättafiléer à 125 g
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe vårlök
  • 1 ägg
  • 1 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 1 msk dillfrö
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 4 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap–Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • citronklyftor

Gör så här

Halvera rädisorna och skär löken i bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Panera fisken först i uppvispat ägg och sedan i mjöl blandat med dillfrö, salt och peppar.
Stek spättorna gyllene i smör i en stekpanna.Slunga grönsakerna i en kastrull med 2 msk smör tills smöret smält. Salta och peppra. Värm crème fraichen i en kastrull.
Servera spättan med grönsaker, färskpotatis och varm crème
fraiche-sås. Dekorera med citron.





Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.