Till Norrmejerier startsida
Pannacotta med jordgubbssalsa

Pannacotta med jordgubbssalsa

Mängd: 6 portioner

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grädde
  • 250 g kesella
  • 200 g vit blockchoklad
  • jordgubbar
  • kiwi
  • physalis
  • ev hallon eller blåbär alt. andra bär

Gör så här

Smält blockchokladen och blanda ner i kesellan. Vispa grädden och rör ner den i kesellachokladen. Skeda upp i vackra glas och ställ i kylen minst 3 timmar.
Hacka jordgubbarna och den övriga frukten fint och sockra lite. Låt blandningen stå ett tag så att det blir en fruktig saft i botten av frukskålen. Lägg ett lager frukt på pannacottan innan servering och låt gärna kanten fyllas av fruktsaften. Hur gott som helst.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.