Till Norrmejerier startsida
Päronpaj med mandel

Päronpaj med mandel

En suveränt enkel pajdeg.

Mängd: 1 paj, ca 8 bitar

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 burkar konserverade päron
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2½ msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk saft av citron
  • 4 äggulor
  • ½ dl mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Smält smöret och häll över mjölblandningen. Tryck ut i en pajform. Låt päronen rinna av. Fördela dem i pajskalet. Skär mandeln i tunna skivor på längden.
Blanda crème fraiche med florsocker, vaniljsocker, citronsaft och äggulor. Häll smeten över päronen, strö över mandeln och grädda ca 30 min eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.