Till Norrmejerier startsida
Pasta med fläskfilemedaljonger

Pasta med fläskfilemedaljonger

Lättlagat och väldigt gott på ca 20 minuter!

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 250 g pasta, tagliatelle
  • 500g fläskfile
  • 10st champinjoner skurna i tunna skivor
  • 2 msk touch of taste oxfond med rödvin
  • 2dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2dl vatten
  • 2msk fransk dijon-senap
  • 2st pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar efter egen smak och tycke

Gör så här

1. skiva svamp och fräs i lite matfett eller olja.
skär fläskfilen i 1/2cm tunna skivor och bryn i stekpanna med hög kant.
2. pressa över vitlök och lägg i svampen. rör ihop grädde, vatten, fond och senap.
3. låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt.

glöm inte att koka pastan och servera gärna en god grönsallad till!

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.