Till Norrmejerier startsida
Pastasallad med parmaskinka

Pastasallad med parmaskinka

Fräscht och smakrikt med tomat, basilika och parmaskinka.

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Mini fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 4 portioner pastaskruvar
  • 2 tomater
  • en kruka basilika
  • en påse ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bred ut parmaskinkan på bakplåtspapper och torka i ugn, ca 20 minuter. Blanda mini fraiche med vitlök, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av och svalna något innan du blandar den med mini fraiche. Tärna tomater, strimla basilika och blanda med pastan. Lägg upp på bädd av ruccola. Toppa med parmaskinkan, dekorera med basilikablad. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.