Till Norrmejerier startsida
Pepparkaksfil med rostad julmüsli

Pepparkaksfil med rostad julmüsli

En hemgjord müsli som gör att du får i dig massor av hälsosamma godsaker.

Mängd: 1 burk

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 2 dl blandade nötter t ex para-, val-, hasselnötter
  • 3 dl havreflingor
  • 3 dl rågflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl råströsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl russin, valfri sort
  • 1 dl torkade äpplen i bitar
  • 1 l Pepparkaksfil

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med alla torra ingredienser och häll ut i en långpanna. Blanda vatten och olja och stänk över müsliblandningen. Rör runt så att blandningen blir lite fuktig. Ställ in müslin i mitten av ugnen i ca 25 min. Rör om då och då så att müslin blir jämnt rostad. Låt svalna och blanda ned tranbär, russin och äpple. Förvara müslin i en burk. Servera med pepparkaksfil.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.