Till Norrmejerier startsida
Pitabröd med färsfyllning

Pitabröd med färsfyllning

Mängd: 4-6 smörgåsar

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4-6 pitabröd eller annat portionsbröd
  • 2 gula lökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 300 g nötfärs
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 msk soja
  • 1 paprika
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl hackade svarta oliver
  • 1-2 krm grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • strimlad sallad

Gör så här

Finhacka löken, bryn lök och färs i smör. Häll i grädde och soja och låt koka under omrörning 5-10 min. Röran får inte vara för tunn. Skär paprikan i små tärningar och blanda ner dem och tomaterna i färsröran. Koka ytterligare ett par minuter. Tillsätt oliverna och smaksätt med peppar, salt och basilika.
Värm pitabröden, dela dem och lägg i färsröra och sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.