Till Norrmejerier startsida
Pizza med kyckling sesam och chiliolja

Pizza med kyckling sesam och chiliolja

Mängd: 4 portioner

2,5/5
(4 röster)

Ingredienser

Deg:

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 skivor bacon, finhackade
  • 6 dl vetemjöl special

Topping:

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk sesamfrö
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 broccoli
  • 1 rödlök
  • flingsalt
  • olivolja
  • 3–4 solmogna tomater
  • 300 g Norrmejerier Riven Ost Pizza & Toast
  • svartpeppar
  • rucola, färsk basilika och rosmarin
  • chiliolja

Gör så här

1. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda till en fast och smidig deg. Använd gärna degmaskin och knåda degen 4–5 minuter. Låt degen jäsa minst 30 minuter under en fuktig bakduk.

2. Skiva under tiden kycklingen mycket tunt och marinera med sesamfö och olja. Dela broccolin i mycket små bitar och skiva rödlöken tunt. Salta gärna löken lite och droppa över lite olivolja för en mildare löksmak. Skiva tomater och salta.
3. Värm ugnen och två tomma plåtar till 250 grader. Knåda degen lätt i lite mjöl och kavla degen till fyra mindre runda eller två bakplåtsstora pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper. Fördela tomatskivor och riven Herrgård® på bottnarna. Toppa sedan med övriga ingredienser.

4. För över pizzorna på de heta plåtarna och grädda 12–15 minuter.

5. Krydda pizzorna med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Hyvla över extra Herrgård® och toppa med rucola, basilika och lite rosmarin. Några droppar chiliolja ger extra styrka.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.