Mängd: 4 portioner
Deg:
Topping:
1. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda till en fast och smidig deg. Använd gärna degmaskin och knåda degen 4–5 minuter. Låt degen jäsa minst 30 minuter under en fuktig bakduk.
2. Skiva under tiden kycklingen mycket tunt och marinera med sesamfö och olja. Dela broccolin i mycket små bitar och skiva rödlöken tunt. Salta gärna löken lite och droppa över lite olivolja för en mildare löksmak. Skiva tomater och salta.
3. Värm ugnen och två tomma plåtar till 250 grader. Knåda degen lätt i lite mjöl och kavla degen till fyra mindre runda eller två bakplåtsstora pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper. Fördela tomatskivor och riven Herrgård® på bottnarna. Toppa sedan med övriga ingredienser.
4. För över pizzorna på de heta plåtarna och grädda 12–15 minuter.
5. Krydda pizzorna med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Hyvla över extra Herrgård® och toppa med rucola, basilika och lite rosmarin. Några droppar chiliolja ger extra styrka.