Till Norrmejerier startsida
Pizzabotten

Pizzabotten

Pizzabotten med valfri fyllning

Mängd: 4 personer

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 20 gr. Jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 2 msk Olivolja av bra kval.
  • 1 msk Salt (OBS! msk)
  • 1,5 msk Socker (OBS! msk)
  • Vetemjöl till lagom konsistens.

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet tillsätt övrigt och rör ihop med mjölet till lagom konsistens. Dela degen i 3 eller 4 delar rulla till pizzaämnen och lägg dem på ett fat övertäckta med mjöl eller en fuktig duk. Låt dem sedan jäsa långsamt i kylen så länge du har möjlighet att lämna dem. Sätt ugnen på max, stoppa gärna in en plåt som får bli varm så kan du försiktigt lägga över den utbakta pizzan med hjälp av bakplåtspapper på den och grädda! Gör du calzone så behöver du inte något papper om du har en brödspade.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.