Till Norrmejerier startsida
Plommonkaka

Plommonkaka

Ljuvligt god!

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 150 g grovriven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • ½ dl aprikosmarmelad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mixa mandelmassa, smör och socker. Mixa i ett ägg i taget. Rör ner marmeladen och därefter mjölet blandat med bakpulver. Häll upp smeten i en form. Klyfta plommonnen och stick ner i smeten. Strö över mandel. Grädda kakan ca 25 min. Låt svalna. Pudra florsocker över och servera med iskall, lättvispad, färsk vispgrädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.