Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • ca 2 kokta kalla,
  • skalade potatisar, 150 g
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 500 g färska champinjoner
  • eller 2 burkar
  • konserverade á 200 g
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • ca 3 dl buljong
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk portvin eller
  • sherry, ev soja
  • ca 1 1/2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

Gör så här

Börja med pajdegen. Riv potatisen. Hacka samman mjöl, smör och potatis. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i små portionsformar. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200ºC. Grädda formarna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Skär champinjonerna i skivor. Fräs dem tillsammans med löken i smör tills vätskan kokat in. Strö över mjöl. Rör om. Späd med grädde och buljong.
Låt stuvningen koka på svag värme ca 10 min.
Smaksätt med salt, peppar, vin och eventuellt soja.
Häll svampstuvningen i de färdig-gräddade pajskalen. Strö över ost. Gratinera portionspajerna i 250ºC, i övre delen av ugnen, ca 7 min. Servera med en sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.