Till Norrmejerier startsida
Potatisplättar med rökt lax och rom

Potatisplättar med rökt lax och rom

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 skivor rökt lax
  • 8 msk forellrom eller röd kaviar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 1 liten finhackad rödlök
  • ½ dl finhackad gräslök
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Vispa ihop ägg och vatten och blanda i potatisen. Salta och peppra. Gör 4 stora plättar och stek i smör. Stek på båda sidor tills de har fått fin färg och potatisen är mjuk. Servera potatisplättarna med rökt lax, rom och crème fraiche. Garnera med rödlök och gräslök.