Till Norrmejerier startsida
Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön

Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön

.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 6 potatisar av mjölig sort, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • salt och nymalen peppar
  • 2 msk solrosfrön
  • 8 skivor bacon
  • timjan

Gör så här

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.