Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 l Norrmejerier Mjölk
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 nypor salt
  • 2 pkt kotlettbacon
  • ½ purjolök
  • 4 morötter
  • Vitkåls/lingon sallad med citronmeliss som dekoration.

Dryck: iskall norrländsk Norrmejerier Mjölk

Gör så här

1. Duka bordet vackert med varma norrländska färger, tag gärna något från naturen.
2. Slå på ugnen på 225° och Smörj en långpanna med smör.
3. Riv morötterna fint och skär purolöken i 4mm skivor, låt det sedan stå skilda från varandra.
4. Blanda alla övriga ingredienser, blanda sedan i morötterna och blanda väl. Häll sedan i den smörda långpannan.
5 Sprid ut purjon över smeten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 34-40 min, den ska vara genomgräddad och gyllenbrun.
7. Riv vitlål med en osthyvel och blanda med lingonsylt (det är även gott att krydda med timjan, rosmarin eller basilika)
8. Häll upp mjölk i en karaff och låt stå kallt till purjopannkakan är färdiggräddad.
9. Njut och känn hur underbardt Norrland är.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.