Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g syltsocker
  • 0,5 dl citronsaft

Gör så här

Använd gärna späd rabarber till marmeladen. Börja med att skala rabarberstjälkarna och dela dem i små bitar.

Lägg rabarberbitarna i en rymlig kastrull(minst 2 liter) tillsammans med citronsaften och syltsocker.

Koka blandningen under omrörning i 5 minuter.

Fördela marmeladen i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock.
Förvara den färdiga rabarbermarmeladen svalt och mörkt.

Tips! Prova att tillsätta en halv tesked kardemumma eller en halv vaniljstång till marmeladen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.