Till Norrmejerier startsida
Räkbollar

Räkbollar

Friterade räkbollar med thaisås

Mängd: 4 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 250 g oskalade räkor, tinade
  • 1 tsk vitt vin
  • eller 1 tsk vatten med 2 droppar citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 äggvitor
  • 4 tsk maizena
  • 4 dl neutral olja, typ majs eller jordnöt

thaisås:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 msk Sweet chili
  • ev. lite finhackad färsk chili och koriander

Gör så här

Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Klappa räkorna helt torra. Hacka dem mycket fint eller kör dem i matberedare till färs. Smaka av med vin, salt och peppar. Rör ned äggvitor och maizena och rör färsen smidig. Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Forma små bollar av färsen och släpp ned dem ett par åt gången. Fritera dem gyllenbruna. Servera med thaisås.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.